Avrupalı Ülkelerin Türkiye'ye Bakışı
Her şey Erasmus için gideceğim ülkeyi araştırmamla başladı. Oradaki yaşam şartlarını, koşullarını öğrenmem gerekti. Bir çok kaynaktan araştırma yaptım ilk önce Türk kızların saldırıya uğramaları dikkatimi çekti daha sonra ise çalışmak için gelmek isteyen birine arkadaşları tarafından ısrarla gitme o ülkeye demeleri daha da kızmama sebep oldu. Bütün bunların sebebi siyasi mi yoksa kişisel mi gelin bakalım.
Eski Tarihimiz Asya Hun İmparatorluğu
Sanırım Çinlerin Türklerden korktuğu için Çin Seddini inşa ettiklerini bilmeyen yoktur. "Geçmişini bilemeyen, Geleceğine yön veremez" Sözünü hatırlayalım. Saldırı altında olan atalarımız savunmaya değil taarruza geçmiş ve kanlarının son damlalarına kadar savaşmıştır. Bu sadece o dönem için değil, neredeyse her dönem için bu şekilde gelişmiştir.
Gelelim güncel olarak yapılan son ankete "Ülkeniz için Savaşır mıydınız" sorusuna verilen yanıtlara göre Türkiye 12. sırada.
Barbar Türkler
Anneannem çok bilgili bir kişiliğe sahip ve sürekli kitap okuyarak araştırmalar yapar. Sovyet Rusya ve Komünizmi tüm detaylarına kadar bilen ve yaşayan kişidir aynı zamanda. Dediğine göre okuduğu çok eski bir kitapta Avrupalıların Türkler için Barbar ifadesini sıkça kullandıklarını söylüyor. Bana göre bu ifade ülkelerindeki toplumu kışkırtmak ve örgütlemek için kullanılmış.
Saldırıya Uğrayan Türk Kızları
Polonya'da yaşanan bir olay şu şekilde gelişiyor:
Bar-Kulüp tarzı bir yere gidiyor ve orta yaşlı birisi kızımızın yanına giderek neden içki içmediğini soruyor. Kızda istediğimi içerim istemediğimi içmem tarzı bir cevap veriyor. Bunun üzerine adam:
-Uwaga ! Uwaga! diyerek çok sesli bir şekilde bağırıyor. Yani Dikkat, Dikkat diyor. Sen kesin Müslümansın, o yüzden içmedin diyor. Sonra da herkesin içinde bu kız terörist diyor ve kesin Türktür diyor. Neye uğradığını şaşıran kız oradan uzaklaşmak zorunda kalıyor ve ertesi gün 2 arkadaşı saldırıya uğruyor. Bu olayla bağlantılı bir şekilde olduğunu söylüyor.
KOSGEB Programına katılarak Ülkemize korkarak gelen Kadın
Girişimci bir kadın, projesini geliştirmek için ülkemize gelmek istiyor. İşlemleri gerçekleşiyor ve onaylanıyor. Daha sonra Şirketinde çalışan insanlar "sakın Türkiye gibi bir ülkeye gitmeyi düşünme" deyip sürekli gitmemesi gerektiğini söylüyorlar. Kadın Ukraynalı ve Bulgaristan üzerinden gelmeyi planlıyor. Direksiyon başında sürekli endişeli ve psikolojik olarak korkarak geliyor. Ülkemize giriş yaptıktan sonra ve yaşamaya başladıkça aslında anlattıkları gibi olmadığını görüyor ve bütün endişeleri gidiyor. Rehberlik ve önderlik eden vatandaşımız "Eğer ülkene dönersen lütfen herkese buranın anlatıldığı gibi olmadığını söyle" diyerek uğurluyor.
Genel olarak bakılırsa veya Objektif olarak, bütün Ülkeler için geçerli bir durum. Yabancı sınırlara girdiğiniz zaman kendinizi güvende hissetmeniz ne kadar doğru olabilir. Kurallar ve Çevresel Algılar farklıdır.
Avrupalı Ülkelerin Türkiye'ye Bakışı
Reviewed by Elif Sağlık
on
4/08/2018
Rating:

İlk kez barbar Türkler ifadesine Sir Walter Scott un Ivanhoe adlı eserinde rastlayıp şaşırmıştım daha sonra yurt dışıyla bir çok bağlantım oldu çok büyük tepkilere rastlamadım fakat İtalyadan birileriyle bir iş bağlantısı yapmak istediğimizde asla olmaz diye sert bir reddetme almıştık fakat o sıralar İtalyan gelinlik bayanın ülkemizde öldürülmesinin üzerinden çok bir zaman geçmemişti.Bu kötü şöhreti yıkmak bizim insanımızın elinde ülkemize gelen turistleri mümkün olduğunca iyi ağırlarsak her giden insan bizi mümkün olduğunca savunur fakat biz gelen turistleri yolunacak kaz veya mezhebi geniş zaten nolacak diyerek taciz edersek hakkımızda hiç hoş olmaz ne yazık ki:((
YanıtlaSilDediğiniz çok doğru, onların izlenimi de çok önemli. Gün geçmiyor ki olaysız geçsin. Gün geçmiyor ki kadınlar öldürülmesin, şiddet olmasın, tacizler ölümler olmasın
SilBunu küresel Türk-İslam düşmanlığına bağlamak en doğrusu olur bence.
Silgenel anlayış;"hangi toplum olursa olsun tüm toplumlar birbirleriyle daima saygılı ve hoşgörülüdür.."yönündedir..toplumları birbirine düşüren eylemler tamamen dini ve siyasi çıkar kaygılarının ön plana konmasından kaynaklanmasıdır..maalesef bu kaygılar ve çirkin eylemler ülkemizde de var..güzel ve anlamlı bir yazı olmuş,emeğinize sağlık..🙂
YanıtlaSilgenel anlayış;"hangi toplum olursa olsun tüm toplumlar birbirleriyle daima saygılı ve hoşgörülüdür.."yönündedir..toplumları birbirine düşüren eylemler tamamen dini ve siyasi çıkar kaygılarının ön plana konmasından kaynaklanmasıdır..maalesef bu kaygılar ve çirkin eylemler ülkemizde de var..güzel ve anlamlı bir yazı olmuş,emeğinize sağlık..🙂
YanıtlaSilKatılıyorum, her millette var bu görüşler neredeyse. Teşekkür ederim
SilTarihte bize diyorlarmış ama bak diyoruz işte''Tarihte'' yani geçmiş zaman.Şimdiki zamanda, barbarlıkta birbiriyle yarışan bir sürü devlet var.
YanıtlaSilŞimdilerde hal daha vahim durumda. Eski malzemeler ile yeni üretim teknolojili silahlar arasında fark ortada.
Silİletişimin çok hızlı -anlık- olduğu zamanlarda yaşıyoruz ama bilgi kirliliği de alabildiğine fazla. Son yıllarda çok yaralar aldık. Barbarlık dönemleri çoook gerilerde kaldı, yalnız türkler değil başka ülkelerin de yaptıkları var ve yabana atılır türden değiller. :)
YanıtlaSilGeçmiş geçmişte kalsa bile bence izler hala güncel, ben İngilizlerin sömürgelerini ve kölelik dönemlerini unutamıyorum
SilAvrupa :) :)
YanıtlaSilAvusturyada böyle bir sey yasamadim. Ancak ülkeyle uyumsuz yasayan yabancilara mesafeli baktiklarini söyleyebilirim. Ne yazik ki bu kadar yilda bizim disimizda cagdas ve modern bir Türk aileyle de karsilasmadim. Bizim gözümüze bile kötü örnekler batarken onlara da hak verdigim durumlar oluyor. Uc örneklerle her ülkede karsilasilabilir aslinda. Nitekim icki icmeyen kiz örnegini bizim ülkemizde icki icen bir kiza karsi olmayacagini kim söyleyebilir. Instagramda paylastigim resimdeki sarap kadehi yüzünden trhditten küfüre bir sürü yorum aldim.
YanıtlaSilKendi içimizde bile çatışır duruma geldik. Sen koru bizi Yarabbim. Dilerim ki aşarız bu durumları
SilBu temalı bir Tedtalks videosu izlemiştim, her ülkenin insanları farklı bir ülke için 'gideceğin yer tehlikeli dikkatli ol' diyormuş ve konuşmacı gezdiği her ülkeden memnun ayrıldığını söylemişti. Önyargıları umarım bir gün yıkmayı başarabiliriz :))
YanıtlaSilBu birazda karşılaştığı insanlar ile orantılı bir oran herkes farklı düşüncelere sahip olabiliyor
SilYurt dışına gittiğimde bizim ülke insanları kadar sıcak insanlar olmadıklarını görüyorum.Bunun dışında da negatif bir davranışa hiç maruz kalmadım.Batının da çok gelişmiş olduğunu düşünmüyorum ben de :)
YanıtlaSilBende şu an için karşılaşmadım, umarım karşılaşmam, karşılaşmayız
SilNe yazık ki uyruğumuza ve ülkemize karşı böyle algı olayları var ve olacak ta. Ama bunun için bize neden böyle bakıyorlar demek yerine neden olan şeyleri iyileştirmeye çalışmak gerekir diye düşünüyorum. Bunun başı da önce eğitim sonra bireysel gelişim ki o ikisinden de sınıfta kalırız yüzde olarak..
YanıtlaSilAynen öncelikle bireyden daha sonra toplumdan başlamak gerek
SilErasmus için gittiğin ülkede böyle nahoş durumlarla karşılaşmazsın umarım. Orada yaşadığın güzel anları yazarsın.
YanıtlaSilay barbarmıyız bilmem ama kabayız avrupalılara oranla. pisiz bu kesin bak. avrupada trafik gürültüsü yok, insanlar hiç bağırmaz, hepsi sessiz sessiz oturur kafelerde, bayramlarda bile sesi çıkmaz insanların, karşıdan karşıya geçenlere ışık bile olmadan yol verirler. ayrıca yerler temizdir. bir de bizde nüfus fazla ya o çok kötü. yurtdışında insan huzur buluyor gidince valla :) ne güzel yollar avm ler kafeler hep sakin :) ben de bu konuyu çok düşünürüm. osmanlı, türk, müslüman, hepsi farklı. sanıyorum biz türklerin kültüründe var bir kabalık, nerden geldiğini tam bilmiyorum ama sanırım orta asya, göçebelik ile ilgili. göçebe, savaşçı kavimler türkler. osmanlı başka zaten, o da türk gibi bir kavim, müslüman da zaten başka bir şey. biz türküz, gerçi o da karışık tabii tam net olarak bilemeyiz. yurtdışında okudum ben de yaşadım. amerika bile bizden iyi. avrupa bizden de amerikadan da çok ilerde yaaa uygarlıkta. insanla ilgili bişi değil bu, sistemle ilgili. biz oturtamıyoruz sistemi. insana bırakmıycan, sistem olacak. ayrıca türkler, genelde yönetilmeye alışkın. özgür ruhlu değiller. kadere boyun eğen bir halkız. zaten bu gidişle ülkemizde yaşamak iyice zorlaşacak :)
YanıtlaSil